Moja córeczka uwielbia wszelkiego rodzaju placuszki. Zaletą jest to, że przygotowuje się je błyskawicznie. Dodatkowo możemy wykorzystać ulubione owoce lub w ogóle przemycić je w daniu.
Zróbcie a Wasze dzieci je pokochają!
20 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
125 g półtłustego twarogu
40 g budyniu waniliowego (w proszku)
16 g cukru waniliowego (1 opakowanie)
¼ szklanki mleka
1 jajko
¼ łyżeczki cynamonu
Garść borówek
2 łyżki rodzynek
Twarogowe placuszki z cynamonem i borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski przekładamy pokruszony twaróg. Wsypujemy budyń, cukier waniliowy oraz cynamon. Wlewamy mleko i wbijamy jajko. Wszystko miksujemy na gładką masę. Musi mieć konsystencję podobną do ciasta naleśnikowego. Wsypujemy rodzynki oraz borówki, mieszamy łyżką. Smażymy okrągłe placuszki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju (na jeden placuszek wychodziły około dwie łyżki ciasta). Smażyć możemy również na oleju kokosowym.
Komentarze