Twarożek po tatarsku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo lubię sos tatarski. Przygotowałam twarożek śniadaniowy, który smakiem przypomina ten sos. Wyszedł przepysznie, od tej pory robimy go bardzo często na śniadanie i kolację

  • 15 min

Składniki:


  • 7 marynowanych pieczarek,
    3 średnie ogórki konserwowe,
    200g twarogu półtłustego,
    1 łyżeczka śmietany 18%,
    2 łyżeczki majonezu,
    1 łyżeczka jogurtu naturalnego,
    1/2 pęczka szczypiorku,
    sól,
    pieprz,
    1/4 łyżeczki słodkiej papryki

Twarożek po tatarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Twarożek po tatarsku 1. Ogórki konserwowe i pieczarki kroimy w kostkę
  • Twarożek po tatarsku 2. Twaróg umieszczamy w misce i rozdrabniamy go za pomocą widelca. Kolejno dodajemy majonez, śmietanę i jogurt, mieszamy.
  • Twarożek po tatarsku 3. Do twarogu dodajemy pokrojone warzywa oraz szczypiorek.
  • Twarożek po tatarsku 4. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Twarożek podajemy schłodzony, posypany szczypiorkiem. Życzę smacznego :)

Porady

Świetnie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa, wędliny i pomidorów. Będzie idealny na śniadanie czy lekką kolację. Dla osób będących na diecie polecam użycie majonezu light.

Komentarze

Podobne przepisy