Złożone danie obiadowe składające się z sałatki ze świeżego szpinaku z orzechami i olejem lnianym . Do tego chutney z gruszki i król zawijaniec z pstrąga z odrobiną tymianku .
Tymiankowy pstrąg na sałatce ze szpinaku i z chutneyem z gruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak myjemy osuszamy . Orzechy włoskie kroimy na pół. Solimy do smaku i dodajemy olej lniany. Sałatkę układamy na talerzach . Filet z pstrąga solimy do smaku doprawiamy tymiankiem , zwijamy w rulonik. Obsmażamy na masełku . Wstawiamy do piekarnika na ok 5 min w 180 stopniach . Gruszki kroimy w kosteczkę.
2. Podsmażamy na masełku. Doprawiamy chilli, pieprzem . Dodajemy odrobiną octu winnego i dla przełamania smaku odrobinę miodu . smażymy chwilę. Chutney wykładamy na sałatkę na niego serwujemy pstrąga.
Komentarze