Tymiankowy pstrąg na sałatce ze szpinaku i z chutneyem z gruszki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Złożone danie obiadowe składające się z sałatki ze świeżego szpinaku z orzechami i olejem lnianym . Do tego chutney z gruszki i król zawijaniec z pstrąga z odrobiną tymianku .

  • 20 min

Składniki:

  • pstrąg

    2 filety z pstrąga

    masło klarowane

    tymianek

    sól

    chutney z gruszki

    2 gruszki

    1 łyżeczka miodu

    1 łyżeczka octu winnego

    sól

    chilli

    pieprz gruby

    1 łyżka masła

    sałatka

    szpinak baby

    2 łyżki orzechów włoskich

    olej lniany

    sól

Tymiankowy pstrąg na sałatce ze szpinaku i z chutneyem z gruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak myjemy osuszamy . Orzechy włoskie kroimy na pół. Solimy do smaku i dodajemy olej lniany. Sałatkę układamy na talerzach . Filet z pstrąga solimy do smaku doprawiamy tymiankiem , zwijamy w rulonik. Obsmażamy na masełku . Wstawiamy do piekarnika na ok 5 min w 180 stopniach . Gruszki kroimy w kosteczkę.
  • 2. Podsmażamy na masełku. Doprawiamy chilli, pieprzem . Dodajemy odrobiną octu winnego i dla przełamania smaku odrobinę miodu . smażymy chwilę. Chutney wykładamy na sałatkę na niego serwujemy pstrąga.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy