Udka w garam masala

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kupiłam sobie przyprawę garam masala i zrobiłam w niej udka z kurczaka, uda wyszły soczyste i pachnące przyprawą, idealne na niedzielny obiad, mięso możemy także upiec na grillu.

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    2 łyżki przyprawy garam masala
    kilka kropel oliwy z oliwek

Udka w garam masala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka oczyścić, oliwę wymieszać z przyprawą i natrzeć mięso z każdej strony.
  • 2. Mięso włożyć do naczynia, podlać ok szklanką ciepłej wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ok 50 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy