ŻEBERKA GARAM MASALA

0 (0 ocen)

  • 2 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Niezwykle aromatyczne, soczyste mięso z chrupiącą skórką!

  • 2 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    60-70 dag żeberek wieprzowych (paski).

    Składniki marynaty:
    2 łyżki oleju,
    łyżka ciemnego sosu sojowego,
    2 płaskie łyżeczki przyprawy garam masala,
    1/2 płaskiej łyżeczki soli.

Żeberka garam masala - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myję i osuszam, rozcinam na kawałki.
    Z podanych składników przygotowuję marynatę.
    Mięso dokładnie nacieram marynatą, odkładam do lodówki (najlepiej na całą noc).
    Żeberka piekę pod przykryciem w 180 stopniach (z termoobiegiem) przez godzinę, następnie zdejmuję pokrywkę i piekę przez kolejne 10-15 minut.

Komentarze

Podobne przepisy