Udko w cieście marchewkowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Metodą prób i błędów dochodzi się do perfekcji ;) oto mój pomysł na marchwiową panierkę do mięsa drobiowego :)

  • 20 min

Składniki:

  • 2 ugotowane udka
    2 - 3 marchewki
    100 g sera feta
    Jajko
    Mąka pszenna
    Olej do smażenia
    Sól i pieprz
    Groszek konserwowy do dekoracji

Udko w cieście marchewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane wcześniej udka osuszamy ręcznikiem papierowym , ser feta kroimy w kostkę, marchewki obieramy i ścieramy na tarce. W miseczce przygotowujemy panierkę do udek. Roztrzepujemy jajko, dodajemy mąki – zagęszczamy do konsystencji śmietany i wsypujemy startą marchew i doprawiamy do smaku. Mieszamy do połączenia składników. Panierujemy udko najlepiej palcami tak by jak najwięcej marchewki znalazło się na mięsie, smażymy na mocnym ogniu aż do ścięcia masy. Podajemy z startą marchewką i serem feta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy