Waniliowa panna cotta

0 (0 ocen)

deser dobry na wszystko

Składniki:

  • 1,5 szklanki śmietanki 30 %
    1,5 szklanki mleka
    1 łyżka żelatyny
    3 łyżki zimnej wody
    2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią
    125 gram borówek

Waniliowa panna cotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę zalać zimną wodą. Do garnka wlać śmietankę i mleko. Dodać cukier i podgrzewać. Uważać, żeby nie doprowadzić do wrzenia. Dodać żelatynę i wymieszać, żeby dobrze się rozpuściła i żeby nie było grudek. Przelać do pucharków lub słoiczków. Ostudzić. Przełożyć do lodówki. Schłodzić najlepiej całą noc. Przed podaniem na wierzchu ułożyć borówki.

Komentarze

Podobne przepisy