Waniliowe markizy

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Kruche ciasteczka przekładane konfiturą.

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 kostka masła
    2 żółtka
    4 łyżki cukru
    2 opakowania cukru waniliowego
    1 ½ szklanki mąki
    konfitura

Waniliowe markizy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Waniliowe markizy 1. Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i wstawić do lodówki na ok. pół godziny. Po schłodzeniu wycinać ciasteczka, w połowie wycięć otwory mniejszą foremką. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 10 minut. Po wystudzeniu ciasteczka z dziurką posypać cukrem pudrem, a pełne posmarować ulubioną konfiturą (ja miałam dżem morelowy).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy