Warzywna potrawka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wyśmienita na chłodne jesienne poranki, gdy dzień warto zacząć od sytego, ciepłego posiłku.

Składniki:

  • ● mała marchewka
    ● 2 małe konserwowe ogórki
    ● 2 pieczarki
    ● 1/2 marynowanej papryki
    ● 2 minikolby kukurydzy
    ● 10 plastrów chudej wędliny
    ● 2 łyżki oleju

Warzywna potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i pieczarki
    obieramy i myjemy. Razem
    z ogórkami i kukurydzą kroimy
    w cienkie plastry. Paprykę
    i wędlinę kroimy w kostkę.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy
    wędlinę i pieczarki.
    Wsypujemy resztę składników
    i podsmażamy jeszcze
    7 minut na małym ogniu, w razie
    potrzeby podlewając wodą.
    Podajemy z grzankami.

Notka redakcyjna

PP_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy