Warzywny kociołek z kurczakiem curry

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Dużo sezonowych warzyw: cukinia, papryka, pomidory, fasolka szparagowa, cebula oraz filety z kurczaka z przyprawą curry - danie jednogarnkowe, duża porcja dla całej rodziny!

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średniej wielkości cukinie,

    2 papryki czerwone,

    2 papryki zielone,

    duża garść fasoli szparagowej zielonej,

    2 cebule,

    5-6 pomidorów polnych,

    800 g filetów z piersi kurczaka,

    sól, pieprz, łyżeczka curry,

    łyżka oleju

Warzywny kociołek z kurczakiem curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w małą kostkę, posypujemy curry.
    Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski, cukinię w kostkę, z fasoli odcinamy końcówki.

    Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę.

    Na dużą głęboką patelnię lub garnek wrzucamy kurczaka wraz z olejem, cebulą oraz fasolką, podsmażamy przez 5 minut, mieszając co jakiś czas. Następnie dodajemy paprykę. Dusimy na średnim ogniu przez 20 minut, mieszając co jakiś czas, następnie dodajemy cukinię oraz pomidory i dusimy do miękkości cukinii.

    Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy