Dużo sezonowych warzyw: cukinia, papryka, pomidory, fasolka szparagowa, cebula oraz filety z kurczaka z przyprawą curry - danie jednogarnkowe, duża porcja dla całej rodziny!
Warzywny kociołek z kurczakiem curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w małą kostkę, posypujemy curry.
Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paski, cukinię w kostkę, z fasoli odcinamy końcówki.
Pomidory sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę.
Na dużą głęboką patelnię lub garnek wrzucamy kurczaka wraz z olejem, cebulą oraz fasolką, podsmażamy przez 5 minut, mieszając co jakiś czas. Następnie dodajemy paprykę. Dusimy na średnim ogniu przez 20 minut, mieszając co jakiś czas, następnie dodajemy cukinię oraz pomidory i dusimy do miękkości cukinii.
Komentarze