Wątróbka po portugalsku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Smaczne danie obiadowe

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 kg wątróbki wieprzowej
    4 ząbki czosnku
    Pół butelki czerwonego wytrawnego wina
    Olej
    4 liście laurowe
    Sól
    Pieprz

Wątróbka po portugalsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i pokrojoną w cienkie plasterki wątróbkę wkładamy do miski, zalewamy winem, dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i liście laurowe. Wkładamy na 4 H do lodówki. Po tym czasie wątróbki odsączone z zalewy smażymy na bardzo gorącym oleju.gdy lekko się obsmaza włącza do nich zalewę. Gotujemy 5 minut stale mieszając. Podajemy z ryżem lub kaszą.

Porady

Do gulaszu podajemy dowolną surówkę

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy