Wędzona makrela na zielono

0 (0 ocen)

Uwielbiam pastę z awokado, postanowiłam spróbować jak smakuje z makrelką – dla mnie bomba!

Składniki:

  • 1 wędzona makrela
    1 dojrzałe awokado
    1mała cebula
    2 łyżki natki pietruszki
    sok z cytryny
    sól
    pieprz świeżo mielony

Wędzona makrela na zielono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado przeciąć na pół, usunąć pestkę, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze części a następnie rozgnieść widelcem, dodać sok z cytryny, pietruszkę i wymieszać. Makrelę oczyścić ze skórki i ości, rozdrobnić widelcem.Cebulę obrać i drobno posiekać, wymieszać z makrelą, doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. Jeżeli makrelka jest zbyt sucha można dodać 2-3 łyżki oleju. Połączyć rybę z pastą z awokado, wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy