White lava cake

0 (0 ocen)

Jest pyszne, niepowtarzalne, proste w przygotowaniu, a przede wszystkim posiada płynne wnętrze.

Składniki:

  • -200g czekolady białej,
    -200g masła,
    -200g cukru,
    -200g mąki pszennej,
    -4 jajka,
    -4 żółtka.

White lava cake - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło i czekoladę połamaną na kawałki, wkładamy do miski i do mikrofalówki.
    Podgrzewamy przez 20 sekund. Następnie wyjmujemy i mieszamy, aby się rozpuściła.
    Jajka i żółtka wlewamy do garnka, miksujemy około 10 minut, po tym czasie dosypujemy partiami cukier. Do masy jajecznej dodajemy rozpuszczoną czekoladę z masłem i przesianą mąkę. Miksujemy.
    Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni.
    8 miseczek smarujemy masłem, oprószamy mąką i wlewamy masę.
    Wkładamy do piekarnika i pieczemy 12 minut, nie dłużej.
    Podajemy od razu po wyciągnięciu.
    Smacznego :o)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy