Wiatraczki serowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję i piekę od założenia rodziny w 1958 r. Bardzo to lubię. Nie kupuję w sklepie, wszystko robię sama. Moje wiatraczki są dietetyczne.

Składniki:

  • ● 25 dag twarogu
    ● 30 dag mąki
    ● 1 kostka masła
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ● powidła
    ● lukier

Wiatraczki serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagniatamy
    ciasto. Wałkujemy i kroimy w kwadraty (im cieńsze,
    tym ciasto bardziej chrupiące).
  • 2. Nacinamy w każdym rogu do
    połowy, na środku kładziemy
    trochę powideł. Co drugi róg
    zakładamy do środka, aby powstały
    wiatraczki.
  • 3. Pieczemy w piekarniku 10-15
    minut. Lukrujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Komentarze

Podobne przepisy