Wielkanocne jaja tradycyjnie

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Najbardziej tradycyjne forma podania wielkanocnych jaj.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - szczypior: 0.5 pęczka
    - groszek konserwowy: 0.5 szklanki
    - majonez: 12 łyżeczek

Wielkanocne jaja tradycyjnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy na pół.
  • 2. Na każdą połówkę jajka nakładamy łyżeczkę majonezu.
  • 3. Myjemy i kroimy drobno szczypiorek i posypujemy jajka.
  • 4. Do jajek podajemy odsączony z zalewy groszek konserwowy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy