WIEPRZOWINA NA OSTRO

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna wersja a la gulaszu z wieprzowiny.Z marchewką,faoslka szparagową i przyprawami ziołowymi przepyszna.Polecam na kaszy gryczanej.

  • 60 min

Składniki:

  • o,5 kg szynki wieprzowej lub innego mięsa
    garść fasolki szparagowej
    3 marchewki
    papryczki jalapeno,zielonej suszonej pietruszki,czosnku granulowanego,oregano,soli i pieprzu
    3 łyzki oleju
    szklanka wody,
    1 bulionetka wołow knorr

Wieprzowina na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wieprzowina 1. Mięso kroimy w paseczki.do oleju dodajemy wszystkie zioła,mieszamy.Marynatą smarujemy mięso.Odstawiamy na min.2 godziny do lodówki.Po tym czasie na rozgrzany olej wrzucamy mięso wmarynacie.Kiedy mięsko sie przyrumieni na patelnie dolewamy szklankę gorącej wody,dodajemy bulionetkę,wrzucamy marchewkę pokrojoną w słupki i szparagówkę.Dusiym pod przykryciem ok.40 minut.Podajemy na kaszy gryczanej.

Porady

Mozemy nie dawac do marynaty papryczki jalapeno i marynata nie bedzie tak ostra.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy