Wieprzowina z gruszką

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mięsno-owocowo

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab lub szynka, plastry: 4 sztuki
    - gruszka: 1 sztuka
    - posiekane orzechy włoskie: 2 łyżki
    - pieprz,sól do smaku: 1 sztuka
    - olej/oliwa: 3 łyżki

Wieprzowina z gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso lekko rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem. Gruszkę obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki. Każdy plaster mięsa posypać orzechami, ułożyć na nim ćwiartkę gruszki i spiąć wykałaczkami. Obsmażyć ze wszystkich stron na oleju na złoty kolor, podlać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem do miękkości. W razie potrzeby uzupełniać płyn. Przed podaniem usunać wykałaczki.

Komentarze

Podobne przepisy