Wieprzowo-jarzynowy rosół czysty

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczny i aromatyczny rosół. Rozgrzeje każdego zmarzlucha w długie zimowe wieczory.

  • 15 min

Składniki:

  • 0,5 kg kości wieprzowych
    2 marchewki,
    1 cebula,
    2 pietruszki
    kawałek seler,
    1 por,
    do smaku Sól, pieprz,ziele angielskie,liść laurowy Prymat, kucharek, lubczyk

Wieprzowo-jarzynowy rosół czysty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso myjemy, zaleway 3 litrami zimnej wody. Dodajemy ziele angielskie i liśc laurowy. Gotujemy na wolnym ogniu przez ok 1 godziny .Szumujemy . Warzywa , myjemy, oczyszczamy. Cebulę opalamy nad palnikiem. Do rosołu dodajemy warzywa i gotujemy jeszcze godzinę tak aby rosół powolutku się gotował . Nastepnie przecedzamy całosc przez sito. Doprawiamy do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy