Winne gruszki z grila z wątróbką i żurawiną

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam gruszki z grilla wytrawne. Z serem pleśniowym są wspaniałe. Fajna jako przystawka

  • 30 min

Składniki:

  • 3 gruszki
    5 łyżek żurawiny suszonej
    15 dkg wątróbka z indyka
    5 dkg sera lazur
    2 łyżki orzechów włoskich
    1/3 szklanki czerwonego wina półwytrawne
    sól, pieprz
    koperek i pietruszka świeża
    1/2 cytryny
    oliwki i pomidorki do dekoracji

Winne gruszki z grila z wątróbką i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gruszki, żurawina,ser 1. Wątróbkę myję, osuszam i przesmażam na patelni na oleju, dolewam wino. Pod koniec dodaję żurawinę i razem duszę. Doprawiam solą, pieprzem. Wątróbkę kroję na mniejsze kawałki. .
  • gruszki wydrążone 2. Gruszki myję, kroję na pół wzdłuż, wydrążam środek. Skrapiam sokiem z cytryny. Grilluje na grillu elektrycznym.
    Farszem napełniam gruszki, dodaję ser lazur, orzechy i na chwilę wkładam jeszcze na grilla. Przed podaniem dekoruję koperkiem. Talerz oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy