Wiosenna jajecznica z domową bagietką

0 (0 ocen)

Kiełbasa, papryka + jajka = jajecznica, a do jajecznicy obowiązkowo pyszna domowa bagietka

Składniki:

  • - 4 plastry kiełbasy lisieckiej;
    - pół papryki czerwonej;
    - 4 jajka (z wolnego wybiegu);
    - domowa chrupiąca bagietka;
    - sól;
    - pieprz;
    - 2 łyżki oliwy z oliwek;
    - szczypior.

Wiosenna jajecznica z domową bagietką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę i paprykę pokroić w paski. Wrzucić na patelnię na podgrzaną oliwę. Rozbić jajka i zawartość wylewać na patelnię. Dodać trochę soli oraz pieprzu i mieszać, aż do momentu ścięcia się jajek. Gotową jajecznicę przełożyć na talerzyk, posypać pokrojonym szczypiorem i podawać z bagietką, najlepiej domową, jeszcze ciepłą i chrupiącą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy