Wiosenne babeczki z kwiatkami

0 (0 ocen)

Kolorowe babeczki z kwiatkami z masy cukrowej

Składniki:

  • 113g miękkiego masła
    130g cukru
    3 duże jajka
    195g mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    60ml mleka
    aromat waniliowy

    250ml śmietany kremówki
    1 śmitan fix
    2 łyżki cukru pudru

    masa cukrowa (różne kolory)

Wiosenne babeczki z kwiatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce utrzeć masło i cukier na puszystą masę. Ucierając dodawać po 1 jajku oraz aromat. W drugiej misce wymieszać mąkę, proszek i sól.
    Dodawać stopniowo na przemian z mlekiem do ucieranej masy.
    Ciasto nałożyć do foremki muffinkowej -12 sztuk wyłożonej papilotkami.
    Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok. 20 minut. Po upieczeniu ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem. Za pomocą szprycy udekorować babeczki bitą śmietaną i zrobionymi z masy cukrowej kwiatkami.

Porady

Ozdoby z masy cukrowej układać przed samym podaniem ponieważ bita śmietana powoduje jej rozpuszczanie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy