Wiosenny sernik z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

ciasto szybko się robi, świetnie smakuje i co najważniejsze nie wymaga pieczenia

  • 30 min

Składniki:

  • Spód ciasta
    200 g biszkoptów
    120 g płynnego masła
    60 g cukru waniliowego
    1 łyżeczka cynamonu

    Masa
    2 serki waniliowe ( około 300 g)
    200 ml śmietanki 30%
    30 g żelatyny
    6 łyżek cukru

    Truskawki świeże
    2 galaretki truskawkowe

Wiosenny sernik z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik po przygotowaniu 1. Biszkopty pokrusz i wymieszaj z cukrem i cynamonem, dodaj płynne masło. Wylep dno blaszki i włóż do lodówki.
    Śmietankę ubij z cukrem, dodaj serki waniliowe i żelatynę rozpuszczoną w ½ szklanki ciepłej wody. Wylej na biszkoptowy spód. Włóż na chwilę do lodówki. Galaretki przygotuj wg receptury na opakowaniu. Na górę kładziemy pokrojone truskawki i zalewamy tężejącą galaretką

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy