Wiśniowo-czekoladowe babeczki

0 (0 ocen)

  • 45 min

Moja córcia je uwielbia:)

  • 45 min

Składniki:

  • 5 jajek, 1 szkl cukru, 1 szkl mąki, 1/2 szkl oleju ,5 łyzek kakao, 1łyżeczka proszku do pieczenia, 10 dag wiśni w cukrze ( mogą być mrożone bez pestek) polewa czekoladowa

Wiśniowo-czekoladowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem dodajemy żółtka, olej kakao i przesianą mąkę i proszek do pieczenia mieszamy na końcu dodajemy wiśnie i energicznie mieszamy łyżką. Przekładamy ciasto do 12 foremek na muffinki i pieczemy około 25 min w tem 180 . Gotowe babeczki polewamy polewą i dekorujemy wiśniami. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy