Przepis zwykłego ciasta urozmaiciłam o kawałki wiśni, co powoduje że nie jest suche.
1 godz. 30 min
Składniki:
-40 dag wiśni z kompotu
- 6 jajek
- 2 i pół szklanki mąki
- 1 i pół szklanki cukru
- 2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia
- cukier waniliowy
- pół szklanki oleju
- 2 łyżeczki kakao
Wiśniowy marmurek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubij z cukrami. Wsyp mąkę wymieszaną z proszkiem, połącz.
Wlej olej, starannie wymieszaj. Ciasto podziel na pół. Do jednej wsyp kakao i dodaj 2 łyżki wody, zamieszaj. Do dużej podłużnej formy wlej ciasto jasne, posyp wydrylowanymi wiśniami, wlej ciasto ciemne.
Komentarze