Wołowe klopsiki z dodatkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zostało mi mięsko rosołowe,wymyśliłam klopsiki i efekt końcowy...rewelacja... Bardzo polecam,można każde mięso ugotowane tak przerobić:)

  • 60 min

Składniki:

  • Wołowina z rosołu około 0,5 kg
    • Cebula dymka 1 duża
    • Jajko 1 szt.
    • Bułka 1/2 szt.
    • Koperek 4-5 gałązek
    • Ser żółty 10dkg
    • sól i pieprz do smaku
    • Oregano 1/2 łyżeczki
    • Bułka tarta do obtoczenia i tłuszcz do smażenia

Wołowe klopsiki z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-05421wh 1. Mięsko ugotowane jakie mamy,zmielić,dodać ser żółty pokrojony w kostkę lub utarty,dodać wszystkie pozostałe sakładniki i dokładnie wyrobić.
    Formować kulki lub paluszki i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
    Bardzo polecam ,pychoty...:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy