Zostało mi mięsko rosołowe,wymyśliłam klopsiki i efekt końcowy...rewelacja... Bardzo polecam,można każde mięso ugotowane tak przerobić:)
60 min
Składniki:
Wołowina z rosołu około 0,5 kg
• Cebula dymka 1 duża
• Jajko 1 szt.
• Bułka 1/2 szt.
• Koperek 4-5 gałązek
• Ser żółty 10dkg
• sól i pieprz do smaku
• Oregano 1/2 łyżeczki
• Bułka tarta do obtoczenia i tłuszcz do smażenia
Wołowe klopsiki z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięsko ugotowane jakie mamy,zmielić,dodać ser żółty pokrojony w kostkę lub utarty,dodać wszystkie pozostałe sakładniki i dokładnie wyrobić.
Formować kulki lub paluszki i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Bardzo polecam ,pychoty...:)
Komentarze