Wołowina w meksykańskim stylu

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Kawałki wołowiny w meksykańskim stylu.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kg mięsa wołowego
    200 g fasolki szparagowej, może być mrożona
    200 g ugotowanej czerwonej fasoli
    papryka żółta
    papryka czerwona
    papryczka chili
    listki kolendry
    cebula
    2-3 ząbki czosnku
    200 ml przecieru pomidorowego
    sól
    pieprz
    papryka chipotle w płatkach
    pół łyżeczki zmielonego kuminu
    pół łyżeczki cynamonu
    zmielone 2 ziela angielskie
    łyżka klarowanego masła
    50 ml brandy

Wołowina w meksykańskim stylu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawałki mięsa obsmażamy na maśle. Dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy, aż się zeszkli. Do mięsa wsypujemy przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy fasolkę i dusimy, aż będzie miękka. Na koniec dodajemy pokrojone papryki i dusimy jeszcze około 5 minut. Całość zalewamy pomidorami i brandy doprowadzamy do zagotowania i dusimy jeszcze 5 minut. Doprawiamy ostatecznie do smaku i posypujemy kolendrą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy