wypasione różki

0 (0 ocen)

  • 50 min

To pyszne danie każdemu przypadnie do gustu, jest proste i smaczne.

  • 50 min

Składniki:

  • CIASTO:
    4 szklanki mąki
    7 dag. drożdży
    1 płaska łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru
    ok.1/2 szkl. ciepłego mleka


    FARSZ:
    jedna duża kapusta pekińska
    2-3 cebule
    0,5kg.pieczarek
    1 papryka czerwona
    podwójna pierś z kurczaka
    przyprawa do gyrosa,pieprz,słodka papryka

Wypasione różki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pierś z kurczaka
    przyprawa do gyrosa,pieprz,słodka papryka
    CIASTO:
    zagnieść ciasto jak na pierogi i rozwałkować na 3 mm.
    wycinać kółka talerzykiem od filiżanki i 15 minut poczekać.
    FARSZ:
    kapustę poszatkować,cebulę pokroić w piórka,zeszklić, osobo podsmażyć pieczarki w półtalarki. Kiedy pieczarki zmiękną,dodać paprykę i również poddusić. Filety pokroić w kostkę,wymieszać z przyprawą do gyrosa,pieprzem i czerwoną papryką, podsmażyć.wszystkie składniki połączyć (prócz kapusty, dodać 2 łyżeczki koncentratu ,wymieszać). kiedy składniki przestygną,dodać kapustę.
    ciasto nadziewamy farszem i sklejamy jak pierogi smażymy na wolnym ogniu jak pączki.
    podawać z sosem czosnkowym SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy