Z jajek i szpinaku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mama, z zawodu kucharka, wpoiła we mnie zamiłowanie do gotowania.

Składniki:

  • 1 op. mrożonego szpinaku (ok. 40-50 dag)
    2-3 ząbki czosnku
    3 pomidory
    sok z 1/2 cytryny
    sól
    pieprz
    łyżka masła
    4 łyżki oleju lub oliwy z oliwek
    2 jajka
    łyżka musztardy

Z jajek i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Szpinak gotujemy na małym ogniu, aż woda odparuje. Dodajemy łyżkę masła. Jajka i pomidory kroimy w kostkę, dodajemy do szpinaku.
  • 2. Roztarty czosnek mieszamy z oliwą, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i musztardą i dodajemy do szpinaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2009

Komentarze

Podobne przepisy