Z włoskim sosem i fetą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką. Dużo czasu spędzam w kuchni, gotując dla mojej rodziny.

Składniki:

  • ● sałata lodowa
    ● 2 op. sera feta
    ● 2 pomidory
    ● ogórek
    ● czerwona papryka
    ● żółta papryka
    ● 2 op. sałatkowych sosów włoskich
    ● oliwa
    ● sól

Z włoskim sosem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy, osączamy
    i kroimy w kawałki. Pomidory
    sparzamy, zdejmujemy
    skórkę, miąższ kroimy w kostkę.
    Papryki myjemy, usuwamy
    gniazda nasienne.
  • 2. Ogórka myjemy i z paprykami
    i serem kroimy w kostkę.
    Wszystkie składniki mieszamy.
    Sosy rozrabiamy
    z wodą i oliwą według przepisu
    na opakowaniu i polewamy
    sałatkę. Doprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2010

Komentarze

Podobne przepisy