Żabie udka na sałatce

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

4 czerwca obchodziłam z mężem 7 rocznicę ślubu , na tą okazję postanowiliśmy przygotować coś innego na romantyczną kolację. Padło na żabie udka. Jadłam je pierwszy raz. I wiecie co… są na prawdę smaczne

  • 15 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 400 g żabich udek

    2-3 łyżki masła klarowanego

    posiekany ząbek czosnku

    posiekana natka pietruszki

    sól

    pieprz

    mąka

    mix sałat

Żabie udka na sałatce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Udka jeżeli są mrożone zalewamy mlekiem z wodą w proporcji 2:1 . I czekamy aż się rozmrożą

    2. Żabie udka posypać solą i pieprzem, oprószyć mąką. Obsmażyć je na rumiano na maśle

    3. W ostatniej chwili dodać na patelnię czosnek i natkę, niech zapachnie i oblepi udka

    4. Na talerze wyłóż mix sałat ułóż żabie udka i całość skrop masłem spod smażenia.

Komentarze

Podobne przepisy