Jajka-serduszka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wspaniała propozycja na walentynkowe śniadanie dla dwojga.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek
    10 sztuk truskawek
    duża garść szpinaku
    sos winegret z torebki

    Dodatkowo
    5 sztywnych kartoników
    10 gumek recepturek
    5 grubych wykałaczek
    folia aluminiowa

Jajka-serduszka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Walentynkowe jajeczka 1. Jajka gotujemy na twardo.
  • Walentynkowe jajeczka 2. Jak jajka się gotują., z kartoników robimy rynienki i owijamy każdą z nich folią aluminiową.
  • Walentynkowe jajeczka 3. Jajka jeszcze gorące obieramy wkładamy do rynienki przyciskamy grubą wykałaczką, i z obu stron ściskamy gumką.
  • Walentynkowe jajeczka 4. Wkładamy do lodówki na 15 minut.
  • Walentynkowe jajeczka 5. Przekrawamy na pół.
  • Walentynkowe jajeczka 6. Na dużym talerzu układamy garść szpinaku, truskawki, i przepołowione serduszka z jajek. Przed podaniem polewamy sosem winegret ( przyrządzamy go wg przepisu na opakowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy