zakręcone szaszłyki z piersi indyka

0 (0 ocen)

  • 40 min

delikatne szaszłyki idealnie sprawdzą się w sylwestrową noc

  • 40 min

Składniki:

  • 1 pierś z indyka
    cebula białą 1 sztuka
    ogórek kiszony
    marynata:
    po 2 łyżki oleju ,soku z cytryny,octu winnego,miodu
    sól i pieprz
    1 łyżka musztardy

Zakręcone szaszłyki z piersi indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. pierś pokroić na paseczki,do miseczki dodać wszystkie składniki marynaty i dokładnie wymieszać ,powstałą marynatą natrzeć mięso i wstawić do lodówki na minimum 2 godz..Paseczki mięsa zawijać w ślimaki i nabijać na patyczki od szaszłyków, ogórka i cebulę pokroić na paseczki i utykać w mięso.Piec w piekarniku na funkcji grill 30 minut.podawać z surówką .

Porady

w lato można przyrządzić na grillu,czym dłużej mięso się marynuje tym jest bardziej kruche.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy