Zapiekane kotleciki schabowe

0 (0 ocen)

  • 20 min

Doskonałe na zimno i na gorąco.

  • 20 min

Składniki:

  • - 1kg schabu bez kości
    - 1 duża cebula
    - 4 duże ogórki kiszone
    - ketchup
    - 2 łyżeczki oleju
    - jarzynka

Zapiekane kotleciki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy i kroimy w plastry grubości ok. 1cm (nie rozbijamy). Ogórka ścieramy na tarce o grubych oczkach a cebulę kroimy w drobną kosteczkę. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: plastry schabu (posypujemy jarzynką), ogórki, cebulę - polewamy ketchupem i znów schab, ogórki, cebula... na koniec całość polewamy olejem. Pieczemy pod przykryciem 60min w 180 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy