Zapiekane maliny w koglu moglu

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

maliny w koglu moglu na..dwa sposoby:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - maliny: 6 łyżek
    - żółtka: 3 sztuki
    - cukier: 1 łyżka
    - białko z jajka (białko stosujemy do II sposobu): 1 sztuka

Zapiekane maliny w koglu moglu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. I SPOSÓB:

    Rozgrzej piekarnik (150 stopni). Wsyp maliny do kokilek.
    Z żółtek zrób kogel mogel. Zalej maliny. Piec około 5 minut.
  • 2. II SPOSÓB

    Rozgrzej piekarnik (150 stopni). Wsyp maliny do kokilek.
    Z żółtek oraz z białka zrób kogel mogel. Zalej maliny. Piec około 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy