Zapiekane parówki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepyszne na każdą okazję.

  • 30 min

Składniki:

  • ser żółty w plastrach
    bułka tarta
    parówki

    Sos:
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    ketchup <według uznania,zależy ile chcemy sosu>
    2 łyżki majonezu
    1 ząbek czosnku <kroimy na drobno>
    3 ogórki kiszone <kroimy na drobno>
    sól,pieprz do smaku

    Ciasto naleśnikowe:
    jajko
    mleko
    mąka
    sól

Zapiekane parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy ciasto naleśnikowe. Pieczemy kilka naleśników po czym odkładamy je na talerz. Następnie na naleśnik kładziemy plaster sera. Na ser kładziemy parówkę i razem zawijamy. Przekrawamy na pół,następnie obtaczamy w jaku i bułce i przypiekamy na patelni aż się zarumienią.

    Sos :
    Bierzemy miseczkę, wlewamy tam ketchup, dokladamy majonez i przecier. Pokrojone ogórki i czosnek wrzucamy do miseczki. Dodajemy sół, i pieprz i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy