Przepis dostałam od koleżanki jakieś 4 lata temu i od tej pory przynajmniej raz w miesiącu gości na naszym stole.
40 min
Składniki:
Makaron rurki lub świderki
Kg mięsa mielonego
2 papryki
0,5 kg pieczarek
Sos meksykański
Szkl. mleka
Kostka rosołowa
250 g żółtego sera
Sól
Pierprz
Papryka w proszku słodka i ostra
Zapiekanka ala meksykana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso smażę z przyprawami. Paprykę i pieczarki duszę do miękkości, odlewam wodę z duszenia, mieszam z podsmażonym mięsem i dodaję sos meksykański i chwilę gotuję.
Sos - rosołek rozpuszczam w mleku i zagotowuję.
W naczyniu żaroodpornym układam warstwami: makaron, polewam sosem ok. pół szklanki, mięso, warstwa startego sera znów makaron, polewam sosem na to mięso i grubsza warstwa sera.
Zapiekam ok 10 minut.
Smacznego
Komentarze