Zapiekany francuz

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pomysł na szybką obiad...o...kolację ;)

  • 45 min

Składniki:

  • 1 op. cista francuskiego
    ketchup pikantny
    10 plasterków szynki
    30 dag sera żółtego
    1 cebula
    15 pieczarek
    1 serek topiony
    masło czosnkowe

Zapiekany francuz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w talarki, pieczarki w paski i delikatnie podsmażamy na maśle czosnkowym. Ciasto rozwijamy i układamy podsmażoną cebule i pieczarki. Następnie układamy szynkę, pokrojony w plasterki ser topiony oraz starty ser żółty. Ciasto zawijamy w roladę, a końcówki podwijamy pod spód. Górę smarujemy masłem czosnkowym. Wkładamy do piekarnika ( 180C) na około 18-25 minut. Podajemy ze sosem czosnkowym bądź ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy