Zapiekany łosoś z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny duet.

  • 30 min

Składniki:

  • 400 g surowego fileta z łososia (bez skóry)
    50 g żółtego sera
    200 g truskawek
    sól
    pieprz

Zapiekany łosoś z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekany łosoś z truskawkami 1. Filety z łososia umyłem, osuszyłem, podzieliłem na 4 części. Przyprawiłem do smaku solą i pieprzem. Lekko obsmażyłem na patelni. Ułożyłem rybę na natłuszczonej blasze, obłożyłem po wierzchu truskawkami pokrojonymi na plasterki i startym na wiórki serem. Zapiekałem, aż ser się stopił. Można podać z podpieczoną bagietką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy