Zasmażana kapusta pekińska

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

właśnie wypróbowałam przepis z kapustą pekińską i chcę się nim z wami podzielić zazwyczaj kapustę zasmażaną robię z białej kapusty tym razem spróbowałam poeksperymentować....

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -1 kapusta pekińska
    -3 małe cebule
    -3 parówki
    -300 gr pieczarek
    - przyprawy sól,pieprz,lubczyk ,
    - 3-4 łyżki masła lub margaryny
    -2 łyżki mąki

Zasmażana kapusta pekińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zasmażana kapusta pekińska 1. - kiełbasę,cebulę,kroimy i smażymy do lekkiego zarumienienia
  • zasmażana kapusta pekińska 2. -dodajemy pokrojone pieczarki i kapustę podlewamy 500 ml wody doprawiamy i dusimy 15-20 min aż kapusta będzie miękka
  • 3. -robimy zasmażkę 2 łyżki mąki+woda zasmażka musi mieć postać gęstej śmietany wlewamy i mieszamy do zagotowania

Porady

jeśli kapusta wyszła za rzadka dorabiamy więcej zasmażki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy