Zasmażana kapusta pekińska

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Jest naprawdę pyszna. Polecam jako dodatek do obiadu.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 laska kiełbasy np. podwawelska

    1 cebula

    kapusta pekińska

    sól, pieprz, koper

    ok. 60g masła

    1 łyżka mąki

Zasmażana kapusta pekińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną kiełbasę z cebulą. Dodajemy poszatkowaną kapustę i dusimy. Gdy kapusta zmięknie robimy zasmażkę. Masło rozpuszczamy na patelni i dodajemy mąkę. Energicznie mieszamy. Dodajemy do kapusty i mieszamy. Gdy jest zbyt gęsty dolewamy nieco wody. Dodajemy przyprawy i koper.

    Smacznego.

Komentarze

Podobne przepisy