Zawijańce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie i smaczne danie z patelni.

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dkg mortadeli
    20 dkg wędzonego boczku
    2 łyżki musztardy
    2 papryki
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia

Zawijańce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki oczyszczam i tnę w paski. Mortadelę i boczek kroję w plastry. Układam plaster boczku na plastrze mortadeli. Smaruję musztardą
    i następnie kładę paprykę. Zwijam i spinam wykałaczkami.
  • 2. Zawijańce panieruję w roztrzepanym jajku, obtaczam w bułce tartej i smażę na rumiano na oleju.
  • 3. Gorące zawijańce podaję z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy