Smaczna przystawka ewentualnie dodatek np do barszczyku
35 min
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego, 3 łyżki keczupu, 30 dag pieczarek, 20 dag sera żółtego, 2 małe cebule, 2 średniej wielkości pory, 1 jajko, sól, pieprz, czosnek granulowany
Zawijańce pieczarkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki, por i cebulę przesmażamy. Ciasto francuskie smarujemy keczupem, posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Nakładamy na całej powierzchni farsz, posypujemy startym serem. Zwijamy w rulonik, zaklejamy na bokach by nadzienie nie wypadało. Kroimy na grubsze plasterki, przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni pieczemy ok 20 min.
Porady
Zwinięte ciasto można włożyć do zamrażarki by lepiej się kroiło.
Komentarze