Zawijańce z kapustą i pomidorem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Idealne na letni obiad

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe bez kości
    1/2 główki młodej kapusty
    2 twarde pomidory
    2 jajka
    5 łyżek bułki tartej
    sól, pieprz, przyprawy

Zawijańce z kapustą i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe rozbić i przyprawić. Ułożyć na talerzu, przykryć folią i odstawić do lodówki na ok. 30 min.
  • 2. Kapustę umyć i poszatkować. W garnku zagotować ok.1 litr wody z dodatkiem płaskiej łyżeczki soli. Następnie wrzucić kapustę i gotować ok 3 min. Odcedzić na sitku i ostudzić. Pomidory pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Doprawić.
  • 3. Farsz wyłożyć na kotlety schabowe i całość zrolować.Jajka rozbić i rozkłócić z solą. Roladki panierować najpierw w jajku a następnie w bułce tartej. Podsmażać na patelni, z obu stron, do zarumienienia się. Następnie piec w piekarniku ok 30min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy