Zawijane tosty

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny chlebek tostowy, zwinięte w nim berlinki z ulubionym sosem, skuszą każdego.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ opakowania chleba tostowego
    • Sos węgierski
    • Ketchup lub inny sos
    • Cebula
    • 1 opakowanie sera żółtego w plastrach
    • 1 opakowanie berlinek
    • 15 dag sera żółtego w kawałku
    • 1 łyżka oliwy

Zawijane tosty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cebula 1. Cebule obieramy, kroimy w drobną kostkę i prużymy na rozgrzanej oliwie.
  • sos 2. Dodajemy sos węgierski i chwilę prużymy.
  • tosty 3. Chleb tostowy rozwałkujemy wałkiem.
  • sos 4. Smarujemy każdy kawałek sosem.
  • ser 5. Następnie układamy po plasterku sera.
  • berlinki 6. Berlinki przecinamy na połowę kładziemy na serze.
  • roladki 7. Zawijamy w roladki.
  • tosty 8. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • ser 9. Zapiekamy 20 minut w 180˚C.
    Po tym czasie wyjmujemy posypujemy startym żółtym serem i ponownie zapiekamy do chwili rozpuszczenia sera.
  • tosty 10. Tosty gotowe.
    Podajemy z ketchupem lub innym sosem.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy