Zdrowa surówka z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Młoda kapusta w roli głównej z warzywnymi dodatkami. Samo zdrowie na talerzu.

  • 10 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mniejsza główka młodej kapusty
    1 pęczek rzodkiewek
    1 marchew
    0,5 pęczka kopru
    1 pomidor
    sól
    pieprz
    Olej
    sok z 1/2 cytryny

Zdrowa surówka z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, dodać do miski. Rzodkiewkę i pomidora pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Koperek posiekać, marchew zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Całość wymieszać.
  • 2. Doprawić do smaku przyprawami i olejem. Skropić sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy