Ze świeżego szpinaku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kocham Bieszczady, uwielbiam gotować, jestem uzależniona od słodyczy i szpinaku.

Składniki:

  • ● 15 dag liści szpinaku
    ● 50 dag pomidorów koktajlowych
    ● 25 dag sera feta
    ● 1/3 szkl. czarnych oliwek bez pestek
    ● 4 łyżki pestek słonecznika
    Sos:
    ● 4 łyżki oliwy
    ● 3 łyżeczki octu balsamicznego
    ● pieprz

Ze świeżego szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy sos: oliwę
    dokładnie mieszamy z octem.
    Doprawiamy pieprzem i ponownie
    mieszamy.
  • 2. Szpinak i pomidory myjemy
    i osuszamy. Fetę kroimy
    w małą kostkę, oliwki w plasterki, a pomidory przekrawamy
    na pół. Słonecznik prażymy
    ok. minuty na suchej patelni,
    mieszając.
  • 3. Szpinak mieszamy z pomidorami,
    słonecznikiem, oliwkami
    i fetą. Schładzamy. Przed
    podaniem polewamy sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Komentarze

Podobne przepisy