Żeberka w glazurze

0 (0 ocen)

Amerykańskie jedzenie to nie tylko fast food,ale także np. żeberka :)

Składniki:

  • 1.5 kg żeberek
    2 cebule
    10 łyżek ketchupu
    2 łyżki miodu
    przyprawa do żeberek
    60 ml octu winnego
    2 łyżki musztardy grillowej

Żeberka w glazurze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka umyj.
    Pokrój na kawałki tak,aby w każdym kawałku były dwie kości.
    Mięso natrzeć połową przyprawy i odstawić w chłodne miejsce.
    Cebulę pokroić w kostkę.
  • 2. Przygotować glazurę :
    do garnka wlać ketchup,miód,ocet,musztardę,resztę przyprawy i cebulę.Zagotować od czasu do czasu mieszać.
    Pozostawić na ogniu jeszcze przez około 10 minut.
  • 3. Żeberka wstawić na 20 minut do rozgrzanego piekarnika.
    Posmarować glazurą i piec przez 1 godzinę.Przewracać i podlewać glazurą.

Komentarze

Podobne przepisy