Żeberka w Jarzynach

0 (0 ocen)

  • 60 min

potrawa łatwa do sporządzenia i bardzo smaczna . polecam

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg żeberek
    sól
    pieprz
    2 ząbki czosnku
    1-2 cebule
    2marchewki
    2 pietruszki
    1/2 selera
    2 szklanki rosołu
    przyprawy ziołowe do mięsa (np, kuchnia grecka )
    ziele angielskie
    liść laurowy
    ostra papryka w proszku
    olej

Żeberka w jarzynach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1p7a56a 1. żeberka pokroić na porcje natrzeć solą , pieprzem, czosnkiem i ziołami .
  • image-0jauy74 2. na patelni rozgrzać olej, podsmażyć żeberka z obu stron .
  • image-1sy13us 3. potem włożyć do brytfanki
  • image-15sunh6 4. zetrzeć jarzyny na grubych oczkach na tartce i cebule pokroić .
  • image-0o06xxd 5. podsmażyć i dodać do żeberek
  • image-24b17wj 6. Podlać 2 szklankami rosołu , włożyć do piekarnika , dusić aż będą miękkie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy