Żeberka z brukwią

0 (0 ocen)

niecodzienne połączenie

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych
    2 dag mąki
    2 dag tłuszczu
    2-3 brukwie
    sól

Żeberka z brukwią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka opłukać, pokrajać na porcje, zalać wrzącą wodą, dodać soli i powoli ugotować. Brukiew opłukać, obrać, pokrajać w drobną kostkę, włożyć do rondla, zalać wrzącą wodą i gotować w odkrytym naczyniu, dolewając po trochu wywaru z żeberek. Brukiew zagęścić zasmażką z mąki i tłuszczu, dodać żeberka. Całość zagotować, doprawić do smaku solą i odrobiną cukru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Żeberka z piekarnika