Zielona zupa krem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wymyśliłem ją kiedy uznałem, że muszę sobie zrobić przerwę w jedzeniu ciężkich, mięsnych potraw.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 cukinia
    1 cebula
    2 ziemniaki
    1 brokuł
    0.5 puszki groszku
    1 l bulionu
    grzanki z pieczywa pszennego
    szczypiorek
    śmietana 30%
    sół, pieprz

Zielona zupa krem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku podgrzewamy rosół z poprzedniego dnia lub jeśli nie mamy rosołu wystarczy woda z kostką rosołową do niej wrzucamy, kawałek kiełbaski wędzonej którą później wyciągniemy oraz pokrojone w kostkę warzywa.
  • 2. Czekamy aż wszystko się zagotuje a warzywa zmiękną, następnie miksujemy wszystko za pomocą blendera na gładką masę pamiętając o wyjęciu kiełbaski która oddała już swój smak. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Serwujemy z kleksem śmietany, grzankami i posiekanym szczypiorkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy